Spetskompetens

För dig med utmattning, depression, stress, sömnproblem och beroende så finns här möjlighet att behandla både den fysiologiska och psykologiska obalansen på ett effektivt och erfaret sätt.

 

Utmattningssyndrom/stress

För dig som redan fått ett utmattningssyndrom eller är på väg och har en ordentlig stressreaktion. Du har troligen minst fyra av de här symtomen:
• Nedsatt minne
• Nedsatt koncentration
• Sömnsvårigheter
• Nedstämdhet
• Smärta i kroppen
• Ångest/oro
• Extrem trötthet även om du sovit
• Irritation
• Ljud och ljudkänslighet

Efter längre erfarenhet av att arbeta med utmattning så har jag kunskaper som gör att jag kan hjälpa dig att vända. Akupunkturen kan hjälpa till att minska hormoner som cortisol i kroppen och få fram lugnande hormoner istället. Jag tänker och behandlar både ur ett kinesiskt och ett västerländskt perspektiv när jag sätter nålar. Vi diskuterar och bestämmer tillsammans ditt behandlingsupplägg: Är det KBT eller akupunktur du behöver eller en kombination av de båda ? Vissa av mina patienter har kombinerat KBT och akupunktur och andra kombinerar akupunktur och massage. Kontakta mig så kan jag berätta mer.

Värt att nämna vid utmattning är att om du äter antidepressiv medicin så kan den positiva effekten av akupunkturen förstärkas. Det har i studier visat sig att akupunkturen gör att man kan få effekt av medicinerna på en lägre nivå än vad man annars skulle behöva gå upp i. Nålarna hjälper också till att minska biverkningar då man startar med medicinen och minskar utsättningsymptom då man trappar ner medicinen.

 

Sömnproblem

Hur tufft det är med sömnproblem är något som kan vara svårt för andra att förstå. Du kan få tusen råd som kanske egentligen inte gäller dig. För vissa behövs något som inom KBT kallas sömnrestriktion. För andra som har en riktigt stor sömnproblematik kan det gälla det att ta varje tillfälle under dygnet till att stänga av eller somna eftersom sömn och vila kan ge sömn. Det kanske känns som om du skulle vilja sövas för att äntligen kunna stänga ner systemet?

Hur ser du på att inte sova ? Snurrar tankarna eller kan du ligga och slappna av och ändå få vila ?
Jag har stor erfarenhet av att behandla sömnproblem så kontakta mig gärna så berättar jag mer och berättar om behandlingsupplägg för just dig. Vi kommer tillsammans fram till behandlingsupplägg med KBT, akupunktur, massage, mindfulness och eventuell kostförändring.

 

Beroenden

Jag behandlar olika typer av beroenden eller missbruk. Socker, mat, nikotin, alkohol, tabletter och droger. Jag använder både KBT och nålar för att hjälpa dig bli av med abstinens och sug och du kan dessutom behöva lära dig att hantera andra starka känslor på annat sätt än med din drog eller mat. Vid långvarig överkonsumtion av t.ex alkohol får du obalans i produktionen av flera signalsubstanser i hjärnan som tar lång tid att återställa. Akupunkturen hjälper till att reparera den nedsatta produktionen.